Kırmızı et fiyatları durdurulamıyor: Kıymanın kilosu 700 lira olacak

Gıda Fiyatlarındaki Artış Kırmızı Et Fiyatlarına da Yansıdı

Ülkemizde gıda fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Kasım ayı itibarıyla kırmızı et fiyatlarında da yükseliş gözlemlenmekte. Kasaplar ve marketlerde kıyma ve kuşbaşı fiyatlarında yüzde 10-15 arasında artış yaşanmaktadır.

Kasım ayı başlarında kasaplarda kıyma kilosu 600 lira iken, şu anda 650-680 lira aralığında satılmaktadır. Aynı dönemde yerli dana kuşbaşı ise 600 liradan 700 liraya çıkmıştır.

Marketlerde ise kıyma fiyatları 350 liradan 420-450 lira aralığında değişmektedir. İthal dana kuşbaşı ise son bir ayda 490 liradan 550 liraya yükselmiştir. Marketlerde satılan ürünler genellikle ithal etlerden oluşmaktadır.

Türkiye’de yapılan bir habere göre sektör temsilcileri, kırmızı et fiyatlarında artışın devam edeceğini ve yılbaşına kadar kıyma kilosunun 700 lirayı geçebileceğini öngörmektedir.

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, “Fiyatların sürekli artması kasaplar açısından olumlu bir gelişme değil. İş yapma imkanlarımızı zorlaştırıyor. Son aylarda et fiyatlarında artış gözlemliyoruz ve bu artışın devam edeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

(ALINTI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir